Netflix va ecraniza Un veac de singurătate, capodopera lui Gabriel García Márquez » FilmTradus.Com - Filme 2019, 2018, 2017, noi, programe TV, cinema, premiere, trailere
» » Netflix va ecraniza Un veac de singurătate, capodopera lui Gabriel García Márquez

???????? Netflix va ecraniza Un veac de singurătate, capodopera lui Gabriel García Márquez

Netflix va ecraniza Un veac de singurătate, capodopera lui Gabriel García Márquez
Titlu:
Netflix va ecraniza Un veac de singurătate, capodopera lui Gabriel García Márquez
Voteaza!:
Categorie:
Ar fi pentru prima dată când romanul este adaptat pentru micul sau marele ecran.
Romanul Un veac de singurătate, ce i-a adus scriitorului columbian Gabriel García Márquez premiul Nobel pentru literatură în 1982, va fi ecranizat de Netflix. Conform publicaţiei The New York Times, compania a achiziţionat deja drepturile de adaptare şi va transforma romanul într-un serial TV. Va fi prima ecranizare a cărţii, la 50 de ani de la publicarea ei.

Un veac de singurătate, capodopera care l-a propulsat pe Márquez pe orbita celebrităţii internaţionale, este considerat de critici cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile (numit de Pablo Neruda "Don Quijote al timpului nostru"). Este povestea celor o sută de ani pe care se întinde fabuloasa istorie a celor şapte generaţii ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperările şi speranţele lor; este de fapt istoria miticului sat columbian Macondo, întemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, teritoriu prodigios, unde realitatea şi fantasticul se împletesc firesc în viaţa de zi cu zi. De la publicare, s-au vândut aproximativ 50 de milioane de exemplare ale cărţii şi a fost tradusă în peste 50 de limbi.

Pentru această adaptare, Netflix se află în căutarea celor mai buni actori şi realizatori de film latino-americani. Serialul va fi filmat în Columbia.

“Pentru America Latină – şi pentru Columbia – este povestea a 100 de ani ce „au modelat continentul nostru, l-au transformat în ceea ce este acum, prin intermediul regimurilor dictatoriale, naşterea unor noi ţări, colonialism”, a spus Francisco Ramos, preşedintele diviziei pentru producţii în limba spaniolă de la Netflix. El a subliniat însă faptul că producţia se adresează unui public mult mai cuprinzător: “Ştim că va fi ceva de-a dreptul fantastic pentru columbieni şi latino-americani, însă romanul este universal”, a mai spus el.dle templates freefilm online

ji


Ce parere ai despre site-ul FilmTradus?